Dag 24-07 oktober

Langzaam komt het einde in zicht,vandaag gaan we via een van de mooiste routes naar Kaapstad.
Het is wederom een lange reisdag van zo'n 525 km maar het is zeker de moeite waard.
 

 

Helaas, we moeten deze prachtige plaats weer verlaten.
Vandaag weer een rijdag en aan het eind van de dag zullen we aankomen in Kaapstad.
We rijden via de prachtige route 62 met heel veel bergen en prachtige uitzichten, daarna wordt het wat vlakker met mooie valleien. Helaas is het weer niet zo mooi dus doet soms een beetje somber aan, vooral als het ook nog gaat regenen.

Het fotograferen vanuit de bus gaat ons steeds beter af, dat is dan weer het nadeel van een busreis, je kan niet elke 5 minuten om een fotostop vragen anders komen we natuurlijk nooit op de plaats van bestemming.
Na de gebruikelijke koffie en lunchstop nemen we een andere route dan eigenlijk in het programma staat. Reisleider Joop (van origine een Nederlander die hier al zo’n 50 jaar woont en vaak routes en excursies verandert omdat hij denkt dat dat veel leuker is)

We zouden verder via de N2 richting Kaapstad gaan maar gaan nu verder langs de kust, hij moest volgens eigen zeggen eerst Nick (de buschauffeur) zijn nek omdraaien oftewel overhalen om een andere route te nemen.
Ten eerste is deze route veel mooier, hij heeft gelijk het is echt prachtig, ik vind hem zelfs nog mooier dan de highway 1 in Amerika, we rijden ook aan de goede kant. Van het oosten naar het westen en omdat ze hier links rijden heb je geen “hinder” van tegenliggers.


Reden twee was omdat er hier een hele kolonie pinguïns woont, die lang zo toeristisch niet is en geen last hebt van vervelende bavianen.
Vlak na Betty’s bay arriveren we bij Stoney point, er is een loopplank aangelegd van een paar honderd meter en het barst hier van de pinguïns, wow wat super om te zien. Er zijn een paar rotsen in zee en die zien helemaal zwart van de pinguïns, overal waar je kijkt zie je ze lopen, slapen of zwemmen, echt heel leuk. We krijgen een uurtje de tijd en genieten hier weer, ook lopen en vliegen er nog veel andere vogels en veel dassies (klipdassen, een beetje uit de kluiten gewassen cavia)

 
 
Via de prachtige kust rijden we verder met af een toe een mooie fotostop en zien al gauw Kaapstad opduiken met de prachtige bergen en uiteraard de Tafelberg.
Voordat we in de stad aankomen rijden we eerst door de voorsteden die bestaat uit kilometerslange townships, het blijft indrukwekkend om te zien hoe deze mensen leven, ik heb altijd gedacht dat dit alleen in Soweto was maar voor en na elke stad heb je hier townships. 

Om 17.00 uur  arriveerden we bij het Strand Tower hotel, een gewoon middenklasse hotel, niks mis mee maar ook geen topper.
Wel even wennen want het was natuurlijk veel en veel kleiner dan onze safaritent en ook geen hippo’s voor de deur, haha.
Helaas niet op de bovenste etage want daar heb je natuurlijk een mooi uitzicht op de Tafelberg, we zitten op de 4 verdieping en meer uitzicht dan wat ramen, muren en een flatgebouw is er niet.
Op de 2e etage is er wel een mooi terras met zwembad en wat leuke fonteintjes.

We zijn hier maar wezen eten, ik had al gehoord dat het niet echt lekker was maar hadden geen zin om iets te gaan zoeken of naar het V&A Waterfront te gaan waar het barst van de winkels en restaurants.
Ze hadden gelijk, diner in de vorm van een buffet en dat was echt niet lekker maar ja morgen maar wat anders gaan ondernemen.

De voorspelling voor morgen is onbewolkt dus gaan we proberen te beginnen met de Tafelberg, dat is nog een mazzel als je die kan bezoeken want is ook vaak gesloten (de kabelbaan dan, want we gaan natuurlijk niet lopen J ) door de wind.


5 opmerkingen:

  1. Hoi Leuk die pinguins hé ! En wat een goede reisleider hebben jullie. O,ja de Tafelberg komt me heel bekent voor van de foto's van Alexander.
    Veel plezier in Kaapstad en geniet nog even voor het gewone leven weer begint liefs Annemieke

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey! Wat een mooie reis zo langs de kust! Breathtaking!:)... en inderdaad wat een Townships he.. echt elk dorp en stad heeft er een of meerdere... indrukwekkend!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gaaf, dat jullie een mooie route hebben mogen rijden en die pinguins zijn het zeker waard. Ook de Tafelberg is een plaatje.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooi, die kustroute en jullie hadden dus geluk wat de foto's zien er prachtig helder uit!

    Ben benieuwd hoe het verder in Kaapstad is.

    groetjes, Marlous

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Super weer die uitzichten!! Jammer dat het hotel wat tegen viel.

    Die pinguins lijken me ook super leuk om zoin het wild te zien. Toppie!!

    xxx Jaap

    BeantwoordenVerwijderen